Računalniki POSLOVNE linije

Pameten nakup računalnika.

Delovna postaja, HP Z8 G4

Intel Xeon 20-Core 2.40 GHz (Gold 6148), 128 GB, 1000 GB SSD NVMe (nov!), NVIDIA Quadro RTX 4000
TOP-OF-THE-LINE dvojni 20-jedrni procesor – 15% zmogljivejši kot 16-jedrni procesor, TOP-END grafika NVIDIA RTX 4000 , ki je kar 20% boljša kot P5000, VELIK super hitri NVMe disk s 5-letno garancijo!

Cena:

2.999,00 € + DDV = 3.658,78 €

Garancija

12 mesecev

Podaljšanje garancije (na 24 mesecev)

300 € + DDV

Nameščen operacijski sistem

ne

Dobavljivost:

Na zalogi

Namen uporabe:

ABCDEG
E - za ekstremno zahtevna opravila, predvsem delo z močnimi grafičnimi programi, obdelava videa, renderiranje in podobno.

https://www.rabljeni-poslovni.si/delovna-postaja-hp-z8-g4.8

MOJA IZBIRA(deli povezavo)
Delovna postaja ima vgrajen hitri NVMe disk, ki je 2-3x hitrejši kot klasični SSD disk.

Specifikacije

Procesor:
Intel Xeon 20-Core 2.40 GHz (Gold 6148), Cache 28 MB
RAM:
128 GB DDR4 (24x DIMM, max. 3 TB)
Disk:
1000 GB SSD, tip NVMe, (Crucial, nov, 5 let garancije!), veliko prostora za dodatne diske - preglejte PDF
Optična enota:
nima
Grafika:
RTX Quadro 4000 (8 GB GDDR6), 3x Display Port, HDMI, 4 ekrani simultano! Max. resol. 7680 x 4320 (na Display Portu)
Mrežna kartica:
1000/100/10
Licenčna nalepka Windows:
10 PRO
Zunanji priključki:
10x USB 3.1 (4+6), 2x LAN, 2x PS/2, COM, audio
Notranji priključki:
2x PCIe x4, 3x PCIe 3 x8, 4 PCIe x16... za več podrobnosti si oglejte priloženi PDF
Dimenzije ohišja (ŠxGxV):
21.6 x 44.4 x 55.1 cm
Ostalo:
napajalni kabel 220 V serijsko ni priložen - če ga potrebujete, ga dodajte v zavihku NADGRADNJA (!)

Kaj so delovne postaje z dvojnim procesorjem in komu so namenjene?

Vsi se vedno sprašujemo: kaj je učinkoviteje - ali za svoje delo uporabiti delovno postajo z enim ali dvema procesorjema?
Najprej razložimo glavno prednost delovne postaje z dvojnim procesorjem: dvojni procesor se posebej izkaže tam, kjer je potreba po velikem številu matematičnih operacij - preračunavanj. Operacije se razdelijo na dva procesorja, ki tečeta na nižjem taktu, oba z visokim L3 Cache, kar omogoča, da je čas obdelave podatkov razpolovljen. Zaradi delovanja na nižjem taktu se procesorja tudi manj grejeta in sta zato bistveno bolj učinkovita.

PODROBNEJE:

VEČOPRAVILNOST
Tehnologija dvojnega procesorja temelji na uporabi dveh fizičnih procesorskih enot, ki delujeta na isti matični plošči. Vsaka procesorska enota vsebuje več jedrnih procesorjev, kar omogoča izvajanje več nalog hkrati, vsako jedro procesorja pa lahko obdeluje svojo nalogo neodvisno, kar pripomore k hitrejšemu izvajanju več nalog istočasno.

 

INTELIGENTNO RAZDELJEVANJE OPRAVIL
Sistem lahko prilagaja delovanje posameznih jeder glede na trenutne zahteve, zato sta procesorja manj obremenjena, posledično delujeta na nižji temperaturi in sta zaradi tega mnogo bolj učinkovita. Obratno bi bilo - če bi z identično količino dela obremenili samo en procesor, bi se ta zaradi obilice dela zelo segrel, vsi pa vemo, da se z visoko temperaturo učinkovitost procesorja drastično zmanjša.

 

PREDPOMNILNIK L3 cache
Ob obdelavi velikih datotek videa (renderiranje), kompleksnih grafik ali za upravljanje ogromnih baz podatkov se aktivira predpomnilnik L3 cache. Ta se aktivira le v primeru ko računalnik shranjuje podatke, ki jih ne uporablja tako pogosto. Večji kot je predpomnilnik L3 cache, hitreje zaključi zahtevnejše procese. Delovne postaje z dvojnim procesorjem imajo že v osnovi višji L3 Cache, zato je npr. renderiranje hitrejše za vsaj faktor 3x.

 

POVZETEK: Delovne postaje opremljene z dvojnim procesorjem predstavljajo optimalno izbiro za tiste, ki se ukvarjajo z obdelavo obsežnih količin podatkov, izvajajo inženirske simulacije, opravljajo renderiranje zahtevnih 3D prizorov ali izvajajo kompleksne matematične operacije.


BODITE POZORNI: Vsa programska oprema ne zna izkoristiti moči dveh procesorjev, zato nas pred nakupom kontaktirajte, da skupaj poiščemo najbolj ustrezno delovno postajo za vašo programsko opremo.

Primerjava artiklov

Trenutno nimate artiklov.
© 2018 - 2024 Obnovljeni POSLOVNI računalniki Vse pravice pridržane.